mięso sezonowane Kraków

Prawdziwie włoska restauracja – menu i wino

Restauracje włoskie to w większości polskich miast najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Kochamy jedzenie włoskie bo jest pyszne, pożywne oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej jemy pasty. Bardziej wrażliwi konsumenci próbują mniej znane dania obiadowe – risotto, lasagne czy desery włoskie.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku cechom: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w menu są również mniej znane dania, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność i dania z różnych części kraju. W dobrej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.

Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .

Aromatyczne wino z Włoch

Żadna restauracja włoska, która aspiruje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może ignorować trunków. Obiad na włoską modę koniecznie powinien zawierać również aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to dla Włochów standard. mięso sezonowane w Krakowie Najbardziej znane wina z Włoch to toskańskie bolgheri, lombardyjskie oltrepo pavese i cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako klasycznie włoska, powinna mieć szeroką kartę win.

Regionalna kuchnia włoska

Chcąc poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania warto odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film

ADD YOUR COMMENT